Carrot Cake pancakes

Carrot Cake Pancakes 

Ingrediënten
1 ei 
50g appelmoes (suikervrij)
100g magere kwark/yoghurt 
28g volkoren meel 
1tl kaneel
halve tl bakpoeder
1tl vanille essence 
50g wortel 
20g rozijnen
halve el olijfolie 
Bereidingswijze 
  • Begin het eerst met het schillen en raspen van de wortel. Wanneer je voor gemak wilt gaan kun je ook kiezen om kant en klare geraspte wortel te kopen (is wel prijziger). 
  • Neem dan een kom en kluts daarin het eitje los. 
  • Meng hier vervolgens de appelmoes en magere kwark/yoghurt doorheen. 
  • Wanneer dit een glad mengsel is kun je de volkoren meel, kaneel, bakpoeder en vanille essence er goed doorheen mengen. 
  • Schep als laatste de wortel en rozijnen voorzichtig door het beslag. 
  • Nu is het alleen nog even bakken. 
  • Neem een klein beetje olijfolie (van de halve el) en verdeel dit in de pan.
  • Schep met een opscheplepel 3 kleine hoopjes van het beslag in de en bak ze goudbruin aan de ene kant met de deksel op de pan. Wanner hij aan een kant gaar is draai je de pannenkoekjes om en bak je ze nog even goudbruin aan de andere kant. 
  • Herhaal deze stap tot je beslag op is. 
  • Serveer op een bord met toppings naar keuze en smikkelen maar!
  • Hier heb ik gekozen voor 2 el muesli, el magere kwark, el pindakaas en wat vers fruit (deze zijn niet inbegrepen in de voedingswaarde). 
Voedingswaarde
377Kcal
47,7g Koolhydraten
18,7g Eiwitten
10,9g Vetten 

Share by: