Christmas Muffins

Christmas Muffins 

ingrediënten
100g havermout
150ml hete thee
75ml koud water 
75g verse dadels
50g magere kwark
Half vanille stokje

1 ei
1 eiwit
2 tl kaneel 
75g appel 
1 tl koek/speculaas kruiden
1 tl vanille essence 
1 zakje baking soda/poeder 

Bereidingswijze
  • Zet als eerst water op in de waterkoker
  • weeg dan de 100g havermout af in een schaaltje
  • neem dan 150ml kokend water en maak een stevig kopje thee (smaak naar wens) en wanneer deze goed getrokken is kan de 75ml koud water erbij. 
  • Dan giet je dit bij de havermout.
  • Neem dan een ander schaaltje en doe daar de 75g dadels in.
  • Laat zowel de dadels als de havermout 15min intrekken. 
  • snijd ondertussen alvast de 100g appel in blokjes en meng er 1 tl kaneel doorheen. 
  • Zet dan alvast de oven aan op 175 graden.
  • Neem dan je muffin bakvorm en vet deze heel licht in met olijfolie en besprenkel met wat meel/bloem. Op die manier blijven de muffins niet plakken. 
  • Als de 15min inmiddels zijn verstreken kun je alvast het ei en eiwit bij elkaar doen in een grote kom en klust dit met een mixer tot een luchtig geel mengsel. 
  • Doe vervolgens de dadels (zonder het vocht) met de 50g magere kwark in een mixer en mix tot een glad mengsel. 
  • Voeg het dadelmengsel bij de opgeklopte eieren en SCHEP goed door elkaar totdat het glad is. 
  • Dan schep je ook de havermout door het beslag heen tot het een glad mengsel is geworden. 
  • Vervolgens meng je de tl kaneel, tl koekkruiden, tl baking soda/poeder en tl vanille essence erdoorheen. 
  • Als laatste schep je dan nog de appel erdoorheen. 
  • Schep het beslag nu in de muffins vormpjes en schuif het geheel de oven in. 
  • Bak de muffins in 30-35min goudbruin. 
  • Blijf af en toe controleren, want elke oven is net even anders. 
  • Prik met een satéprikker in de muffin, komt deze er schoon uit dan zijn ze gaar. 
  • Wanneer de muffins klaar zijn laat ze dan eerst 10min in de vormpjes afkoelen.
  • Na de 10min haal je ze uit de vormpjes en laat ze nog 10min afkoelen. 
  • Nu smikkelen maar! 

Voedingswaarde (gehele recept)
759Kcal
125g Koolhydraten
27,6g Eiwitten
12,8g Vetten 

Optioneel
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ander fruit (peer, blauwe bessen, frambozen) te kiezen of eventueel rozijntjes en noten toe te voegen. Let wel op dat d voedingswaarde dan iets zullen veranderen
Share by: