Crispy chicken

Crispy Chicken

Ingrediënten (1 persoon):
15 gram Kellog’s all bran
1 volkoren beschuit
1 eetlepel Kruiden
Mespuntje zout
1 eiwit
100 gram kipfilethaasjes
55 gram zilvervliesrijst
50 gram kastanje champignons
3 eetlepels mais
6 cherry tomaatjes
50 gram diepvries erwten
Halve eetlepel olijfolie
1 eetlepel hoisin saus
Bereidingswijze:
  • Begin met het aanzetten van de oven op 175 graden en kook ook alvast water in de waterkoker.
  • Neem dan een bakplaat uit de oven en leg hier een vel bakpapier op.
  • Giet dan het gekookte water in de pan en kook hier de 55 gram zilvervliesrijst in (kijk op de verpakking voor de correcte kooktijd van de rijst).
  • Vervolgens neem je een schaaltje waarin je de Kellog's en het beschuit in verkruimeld.
  • Voeg daar ook de kruiden en een snufje zout aan toe.
  • Scheid dan in een ander schaaltje het eitje waarvan we alleen het eiwit in dit recept gebruiken.
  • Pak dan de kipfilethaasjes erbij en haal deze eerst door het eiwit heen en vervolgens door het kruimel beslag.
  • Doordat je de kip door het eiwit haalt blijven de Kellog's aan de kipfilet plakken.
  • Herhaal deze stap totdat je alle kipfilethaasjes hebt gedaan. 
  • Leg de kipfilet op de bakplaat en verdeel de rest van de kruimels (die eventueel niet zijn blijven plakken) over de kipfilet.
  • Schuif de kipfilethaasjes in de oven op een van de onderste lagen (op die manier wordt de kip langzaam gaar zonder dat het te snel aanbrand). Ze zullen in ongeveer 20min gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes en leg de rest van de groente ook alvast klaar.
  • Neem dan een koekenpan en verhit daar de halve eetlepel olijfolie in.
  • Bak dan als eerst de champignons en vervolgens kort ook de rest van de groente.
  • Wanneer de rijst gaar is, giet deze dan voorzichtig af.
  • Meng de rijst bij de gebakken groente en maak het op smaak met de eetlepel hoisin saus.
  • Serveer op een bord of kom samen met de krakante kip uit de oven.
  • Indien je het lekker vind een schijfje citroen erbij voor de frisse smaak!
Voedingswaarde gehele recept:
580 Kcal
74gr Koolhydraten 
40gr Eiwitten
10gr Vetten 

Optioneel
Je kunt voor het gemak ook kiezen om een pak (diepvries) wokgroente te nemen in plaats van alle groente los. En eventueel Kun je ook kalkoenfilet gebruiken als kip niet jouw smaak is. 

Tip
Je kunt de kip ook van tevoren een dag in de karnemelk laten marineren. Op die manier zal de kip malser blijven wanneer je ze in de oven bakt. Let er dan wel op dat je ietsjes in calorieën omhoog zult gaan, maar dat zal geen groot verschil zijn. 
Share by: