Gemarineerde zalm

Aziatisch Gemarineerde Zalm

Ingrediënten
125gr zalm onbereid (ongeveer 1 moot)
1 tl hoisin saus 

65g zilvervliesrijst ongekookt
200g wokgroente 
halve tl olijfolie
1 tl 5-spices poeder
halve citroen 

Bereidingswijze
  • Zet als eerst met de waterkoker wat water op om de rijst in te koken. 
  • Giet het gekookte water vervolgen in de pan en kook de zilvervliesrijst in ongeveer 10 - 15min gaar (kijk voor de zekerheid op de verpakking, elke rijst is namelijk net iets anders).
  • Snijd dan de wokgroente (of neem voor het gemak een kant en klare voorgesneden zak). 
  • smeer dan de tl hiosin saus op de zalm en laat even staan (zodat het even kan intrekken). 
  • Neem dan een koekenpan en verhit de halve tl olijfolie.
  • Bak dan de groente in de pan. 
  • Wanneer het even heeft gebakken maak de groente dan op smaak met de halve citroensap en tl 5-spices poeder. 
  • Laat het nog even verder bakken op een laag vuur. 
  • Zet nu de zalm ongeveer 3 - 5min in de magnetron op 900WATT. 
  • Controleer af en toe of hij gaar is. 
  • Giet de rijst af, wanneer hij gaar is en nu kun je alles opscheppen. 
  • Eerst de rijst, dan de wokgroente en dan het stukje zalm. 
  • Je kunt het eventueel afmaken met een vers plakje citroen en nog wat bieslook (niet per se nodig).

Voedingswaarde
602Kcal
63,2g Koolhydraten
33,3g Eiwitten
21,8g Vetten

Optioneel
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander stukje vis zoals bijvoorbeeld kabeljauw, pangasius, schol of schelvis. 
En als je geen rijst lust kun je ook kiezen voor volkoren pasta of volkoren couscous. 
Share by: