Gevulde paprika

Snelle Gevulde Paprika 

Ingrediënten:
65g volkoren couscous
75g hamblokjes
1 rode paprika 
50g druiven
50g mais
50g Hüttenkäse 
1 tl aromat (of zout) 
1 lente-ui
15g hoisin saus 
Bereidingswijze:
  • Neem als eerst de waterkoker en kook wat water.
  • Ondertussen neem je een schaaltje waar je een deksel op kunt doen en giet hier de couscous alvast in. 
  • Wanneer het water gekookt heeft giet je het water over de couscous tot een vingerkootje erboven en dekt het af met de deksel. Laat dit vervolgens even staan. 
  • Snijd dan het kapje van de paprika af en haal alle zaden eruit
  • snijd dan de druiven door de helft of in vieren, wat jij het prettigste vind. 
  • Ondertussen kun je ook alvast de lente ui voor de helft snijden. 
  • Wanneer de couscous al het vocht heeft opgenomen kun je alles (couscous, hamblokjes, druiven, mais, Hüttenkäse, aromat en lente-ui) door elkaar mengen. 
  • Dan kun je de paprika vullen met het mengsel. 
  • Top het geheel af met de hoisin saus en je bent alweer klaar! 
TIP: Trouwens ook lekker als lunch maaltijd!! 

Voedingswaarde gehele recept 
510 Kcal
71,3g Koolhydraten
30g Eiwit 
9,6g Vet 

Optioneel
Je kunt natuurlijk ook heel gemakkelijk de hamblokjes vervangen door ander vleeswaren zoals bijvoorbeeld kipblokjes/reepjes, beenhamreepjes, een gekookt ei, blikje tonijn. Of als je het vegetarische wilt maken kun je het ook vervangen door bonen zoals sojabonen, kidneybonen, kikkererwten of een vleesvervanger. 

Ook zou je de paprika nog even 10min in de over kunnen zetten (met eventueel wat geraspte 30+ kaas) zodat het geheel warm wordt met een knapperig korstje. 
Share by: