Voedingswaarde
(pannenkoeken met olijfolie zonder toppings)
301Kcal
28,4g Koolhydraten
19,8g Eiwitten
10,8g Vetten
Red Velvet Pancakes
(framboos)
Ingrediënten
75g frambozen (diepvries)
1 ei
100g magere kwark/yoghurt
0.5 tl kaneel
0.5 tl bakpoeder
30g meel volkoren/boekweit
1 tl olijfolie
Bereidingswijze
- Je kunt verse frambozen gebruiken maar ik heb in dit recept diepvries frambozen gebruikt omdat deze het hele jaar door verkrijgbaar zijn + deze zijn een stuk goedkoper!
- Ontdooi daarom eerst de frambozen even in de magnetron (1min op 900 Watt).
- Kluts dan het ei in een kom.
- Meng daar vervolgens de frambozen, magere kwark/yoghurt doorheen.
- Wanneer dit een glad mengsel is kun je de meel, kaneel en bakpoeder erdoorheen mengen tot dit een glad beslag vormt.
- Neem dan een koekenpan en verdeel een beetje olijfolie in de pan en schep 3 kleine hopjes in de pan. Bak deze goudbruin en herhaal deze stap met de rest van het beslag.
- Nu kun je het afmaken met toppings naar keuze. (niet in voedingswaarde inbegrepen!).
Toppings
hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld wat extra magere kwark, vers fruit, muesli, ongebrande & ongezouten noten, appelstroop of light jam.