beenham met fruitige rijst

Beenham met Fruitige rijst  

Ingrediënten
75g zilvervliesrijst 
100g beenham 
50g mango
50g wortel
50g champignons
halve paprika

tl sojasaus
tl bieslook 
halve el olijfolie 
Bereidingswijze
  • Kook een hale liter water in de water koker
  • wanneer het water gekookt is giet je het samen met de rijst in een pan en laat het in 10 a 15 min gaar koken. 
  • zet dan de oven vast aan op 150graden 
  • Neem dan het stukje beenham en bak deze in een halve el olijfolie in de pan aan beiden kanten 1 min tot hij goudbruin is. Wanneer hij aan alle kanten dicht geschroeid is leg je hem op een ovenschaal en zet je hem in de oven om verder door te garen. 
  • Snijd dan de champignons en paprika.
  • Vervolgens schil je de mango en snijd deze ook in kleine blokjes en bewaard het overgebleven in de koelkast in een bakje (lekker voor de volgende dag in een salade, bij je yoghurt of als tussendoortje). 
  • Dan als laatste schil je de wortel en rasp je deze. (kunt eventueel ook kant en klare geraspte wortel nemen).
  • Bak de groent (paprika, wortel en champignons) in dezelfde pan waar je de beenham in hebt gebakken met de resterende olijfolie die nog in de pan zit. 
  • Wanneer de groente gebakken zijn maak je het op smaak met de tl sojasaus en tl bieslook. 
  • Giet dan de rijst af en dien alles op.
  • Begin met de rijst, dan de groente en de mango en als laatste de beenham. 
  • Eet smakelijk.

Voedingswaarde:
551Kcal 
78,2g Koolhydraten
27,2g Eiwitten
12,8g Vetten

Optioneel
Je kunt natuurlijk ook andere groente en vleessoorten gebruiken bij dit recept. Wat ook een lekkere combinatie is om kipfilet en ananas te gebruiken. 

Share by: