Pompoensoep

Pompoensoep 

Ingrediënten 
750g pompoen
20g selderijblad
1 grote ui 
500ml water
1 bouillonblokje bospaddenstoelen
50g belegen 30+ kaas (geraspt) 
500ml magere melk 
2 laurier blaadjes 
1 tl nootmuskaat
0.5 tl zout

Bereidingswijze
  • Zet eerst alvast water op in de waterkoker (500ml)
  • Begin dan met het schillen en snijden van de pompoen in kleine blokjes (hoe kleiner je de blokjes maakt des te sneller is de groente gaar) en verwijder de pitten en schil. Schil en snijd ook alvast de ui.
  • Meng dan een bouillon blokje in de 500ml kokende water.
  • Giet dit vervolgens in een grote soeppan en gooi de pompoen en ui erbij.
  • Laat het geheel ongeveer 20 min koken totdat de pompoen gaar is.
  • snijd ondertussen alvast het selderijblad fijn. 
  • Prik met een mes in de groente en wanneer deze zacht aanvoelt is hij gaar.
  • Neem dan een staafmixer en mix de groente (let erop dat je de staafmixer onder het water houd, anders heb je overal pompoensoep!).
  • Wanneer je een gladde soep hebt gemixt kun je de 50g belegen kaas 30+, 500ml mager melk, selderijblad, 2 laurierblaadjes, 1 tl nootmuskaat en 0.5 tl zout erdoorheen mengen. 
  • Laat de soep nog even 10 min door koken.
  • Haal na deze 10min de laurier blaadjes eruit 
  • Serveer de soep met een heerlijk stukje volkoren stokbrood en Eet Smakelijk.
  • Om het af te maken kun je het serveren met een theelepel zuivelspread light. (niet in de voedingswaarde inbegrepen) 
Voedingswaarde hele pan soep:
564Kcal
58,7g Koolhydraten
42,9g Eiwitten
15,2g Vetten

Optioneel
Je kunt er ook voor kiezen om nog wat extra variatie aan groente toe te voegen. 
Ook kun je ervoor kiezen om er echt een maaltijdsoep van te maken door peulvruchten (linzen, kikkererwten, bruine bonen, sojabonen), volkoren pasta of zilvervliesrijst door de soep te doen. 

Share by: