Spaghettie bolognese

Spaghetti Bolognese 

ingrediënten (4-6 personen)
1 ui
1 rode paprika
350g mager rundergehakt 
450ml tomatenblokjes in eigen sap  
2 el oregano 
1 el ketjap 
1 el zoetstof
300g volkoren pasta (ongekookt) 
1,5 el olijfolie 
Bereidingswijze 
  • Zet als eerst water op in de waterkoker voor het koken van de volkoren pasta. 
  • Snijd ondertussen de ui en rode paprika fijn.
  • Wanneer het water gekookt is giet het water dan in een grote pan en doe vervolgens de pasta erbij. 
  • Kook de pasta in ongeveer 15min gaar. (bekijk de verpakking voor de zekerheid, want elke pasta kan soms net anders qua kooktijd zijn)
  • Doe dan 1 el olijfolie in de koekenpan/wokpan en verhit deze goed. 
  • Fruit dan als eerst het uitje aan in de pan en wanneer deze gebakken is gooi je de andere halve el olijfolie erbij met het gehakt. 
  • Rul het gehakt in de pan en bak totdat het bijna gaar is. 
  • Gooi dan de paprika erbij en bak het geheel helemaal gaar. 
  • Als laatste doe je de tomatenblokjes, oregano, 1 el ketjap en 1 el zoetstof erbij en meng het geheel even goed door elkaar. 
  • Laat het nu nog 5 min doorsudderen. 
  • Wanneer ook de pasta gaar is kun je deze afgieten en even snel naspoelen met koud water. Op die manier zal de pasta minder snel aan elkaar plakken. 
  • Nu is alles klaar en kun je het opdienen! 
  • Eet Smakelijk. 
Voedingswaarde gehele recept 
2037Kcal
234,8g Koolhydraten 
117,5g Eiwitten
62,7g Vetten 

optioneel 
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in plaats van ui en paprika andere groente te kiezen zoals champignons, courgette of mais. en wat betreft de pasta kun je kiezen wat je zelf lekker vindt, zolang het maar volkoren is! :) 
Share by: