Spinaziewrap

Nieuwe alinea
Spinaziewrap

Ingrediënten:
100 gram spinazie
1 ei *
2 eiwit *
Snufje zout of aromat
Theelepel bieslook
Eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
  • Neem als eerste een blender, keukenmachine of staafmixer. 
  • Voeg als eerst 50 gram van de spinazie in de machine en maal het fijn. 
  • Voeg vervolgens de rest van de spinazie toe samen met het ei, eiwit, het snufje zout of aromat en de theelepel bieslook. 
  • Mix het geheel nogmaals goed in de desbetreffende machine totdat je een glad mengsel hebt.  
  • Neem nu een koekenpan en vet deze heel lichtjes in met een halve eetlepel olijfolie.  
  • Giet de helft van het mengsel in de pan en bak de wrap aan een kant goudbruin met de deksel op de pan.  
  • Wanneer de ene kant goudbruin is keer je de wrap om en bak je de andere kant goudbruin.  
  • Is deze klaar dan herhaal je dit proces met de andere helft van het beslag.  
  • Zijn ze beide gebakken dan ben je klaar.  
  • Serveer met wat beleg als lunch.  
Voedingswaarde (zonder beleg):
246 Kcal
3gr Koolhydraten
19,2gr Eiwitten
17gr Vetten

Optioneel
Als beleg kun je zelf kiezen wat je lekker vind. Bij deze heb ik wat zuivelspread light, augurk, maïs en kipfilet gebruikt. Ook zou je bijvoorbeeld Hüttenkäse, tonijn en tomaatjes kunnen doen. Varieer en kijk wat jij lekker vind! 

* Bij de hoeveelheid eieren kun je altijd variëren door bijvoorbeeld 2 eieren en 1 eiwit te nemen, als je voedingsbehoefte dat toelaat. 
Share by: